LIVE CHAT

Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Πέθανε η ηθοποιός και τραγουδίστρια, Jane Birkin


 Γεννημένη στο Λονδίνο το 1946, μετακόμισε στη Γαλλία στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Πολιτογραφημένη Γαλλίδα, διατήρησε πάντα τη βρετανική προφορά της και τον άμεσα αναγνωρίσιμο τόνο της φωνής της. Μετά από έναν πρώτο γάμο με τον συνθέτη John Barry, με τον οποίο θα αποκτήσει μια κόρη την Kate, η οποία πέθανε το 2013, γνωρίζει τον Serge Gainsbourg. Μαζί θα σχηματίσουν ένα εμβληματικό ζευγάρι, που θα την ανεβάσει στην κορυφή των charts το 1969 με το αξέχαστο ντουέτο «Je t'aime… moi non plus».

Από τη δεκαετή ένωσή της με τον Serge Gainsbourg γεννήθηκε μια κόρη, η Charlotte Gainsbourg , το 1971. Μετά από αυτόν τον χωρισμό, η αγαπημένη Αγγλίδα των Γάλλων μοιράστηκε τη ζωή, από το 1980 έως το 1992, του σκηνοθέτη Jacques Doillon, με τον οποίο μια κόρη, η Lou Doillon.

Τραγουδίστρια, αλλά και ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης, έχει παίξει σε πολλές ταινίες, όπως το La Piscine, το Don Juan 73 ή το La Fille prodigue, ενώ είχε δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στο θέατρο. Τον Σεπτέμβριο του 2021, η μητέρα της Charlotte Gainsbourg είχε ήδη αναγκαστεί να ακυρώσει συναυλίες μετά από μια ήπια μορφή εγκεφαλικού επεισοδίου .

Η Jane Birkin πέθανε σε ηλικία 76 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, βρέθηκε άψυχη στο σπίτι της στο Παρίσι αυτή την Κυριακή στις 11 το πρωί από τη σύζυγό της. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου