LIVE CHAT

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Πέθανε το ιδρυτικό μέλος των θρυλικών Eagles Randy Meisner


 Οι Eagles με θλίψη αναφέρουν ότι το ιδρυτικό μέλος, ο μπασίστας και τραγουδιστής, ο Randy Meisner, πέθανε χθες το βράδυ (26 Ιουλίου) στο Λος Άντζελες σε ηλικία 77 ετών, λόγω επιπλοκών από τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).

Ως αρχικός μπασίστας για το πρωτοποριακό συγκρότημα country-rock, Poco, ο Randy ήταν στην πρώτη γραμμή της μουσικής επανάστασης που ξεκίνησε στο Λος Άντζελες, στα τέλη της δεκαετίας του 1960. 

Το 1971, ο Randy, μαζί με τους Glenn Frey, Don Henley και Bernie Leadon, σχημάτισαν τους Eagles και συνεισέφεραν στα άλμπουμ του συγκροτήματος,  Eagles, Desperado, On The Border, One of These Nights  και  Hotel California. Εισήχθη με τους Eagles στο Rock and Roll Hall of Fame το 1998.

«Ο Randy ήταν αναπόσπαστο μέρος των Eagles και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πρώιμη επιτυχία του συγκροτήματος. Το φωνητικό του εύρος ήταν εκπληκτικό, όπως είναι εμφανές στην χαρακτηριστική μπαλάντα του, «Take It to the Limit»», είπαν οι Eagles.

Πριν από τον Poco, ήταν μπασίστας και τραγουδιστής στο Stone Canyon Band του Rick Nelson.

Ο Randall Herman Meisner γεννήθηκε στο Scottsbluff της Νεμπράσκα , [ αποτυχημένη επαλήθευση ] το δεύτερο παιδί και μοναχογιός των αγροτών Herman (1911–1995) και Emilie (née Haun) Meisner (1911–2010). Και οι τέσσερις παππούδες του ήταν Γερμανοί μετανάστες του Βόλγα. Ο Randy είχε μια μεγαλύτερη αδερφή, την Carol, η οποία πέθανε το 2005. Θυμόταν ότι η μητέρα του τραγουδούσε πάντα στο σπίτι. Ο παππούς του από τη μητέρα του, George Haun, ήταν δάσκαλος βιολιού. 

Η οικογένεια Meisner καλλιεργούσε καλαμπόκι , φασόλια , μηδική και ζαχαρότευτλα στο αγρόκτημά της.  Ο νεαρός Ράντι ανέπτυξε ενδιαφέρον για την κιθάρα σε ηλικία δέκα ετών, αφού είδε τον Έλβις Πρίσλεϊ να παίζει στο Ed Sullivan Show . Άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα και να παίζει σε τοπικά συγκροτήματα. Ενώ πήγαινε στο γυμνάσιο Scottsbluff, ένας από τους δασκάλους του Randy του πρότεινε να ασχοληθεί με το μπάσο. "Μου άρεσε το R&B και οι μπασίστες στο Motown ήταν υπέροχοι. Πραγματικά με ενέπνευσαν. Δεν μπορώ να διαβάσω μουσική. Μόλις μάθω ένα μέρος, είναι εκεί. Το μπάσο μου έγινε φυσικά." 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου