LIVE CHAT

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Σαν σήμερα στη μουσική 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


 1938: Ο Αμερικανός R&B τραγουδιστής Marv Johnson (Marvin Earl Johnson 1938-1993) γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν. Είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που υπέγραψε στην Tamla Motown. Το τραγούδι "Come to Me" ήταν το πρώτο single της εταιρείας. Δημοφιλή τραγούδια του: "You Got What It Takes", "I Love The Way You Love", "(You've Got To) Move Two Mountains".

1948: Ο Βρετανο-Ιρλανδός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Chris de Burgh (Christopher John Davison) γεννήθηκε στη Σάντα Φε της Αργεντινής. Υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με την A&M Records το 1974 και άρχισε τις πρώτες σημαντικές εμφανίσεις του, παρέα με τους Supertramp για την περιοδεία τους Crime of the Century tour. Γνώρισε επιτυχία την δεκαετία του '80 με τραγούδια όπως τα "Don't Pay the Ferryman", "The Lady in Red", "A Spaceman Came Travelling" κ.α. Το 2007 έγινε ο πρώτος δυτικός καλλιτέχνης που έδωσε παράσταση στο Ιράν μετά την επανάσταση στην χώρα το 1979.

1964: Ο Αμερικανός συνθέτης και τραγουδοποιός Cole Porter (Cole Albert Porter 1891-1964) απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών στην Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια από νεφρική ανεπάρκεια. Στα πρώτα χρόνια της καριέρας του γνώρισε επιτυχία στο Broadway, γράφοντας τραγούδια για παραστάσεις όπως "Hands Up", "Paris", "Fifty Million Frenchmen", "The New Yorkers", "Leave It to Me!", "Can-Can" κ.α. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως Fred Astair, Bing Crosby, The Andrews Sisters, Gene Kelly, Judy Garland, Frank Sinatra, Billie Holiday, Ella Fitzgerald, The Four Seasons κ.α. Δημοφιλή τραγούδια του: "Night and Day", "I Get a Kick out of You", "I've Got You Under My Skin", "Begin the Beguine", "Ev'ry Time We Say Goodbye", "All of You", "My Heart Belongs to Daddy" κ.α. Το 1948 κέρδισε το βραβείο Tony, "Best Composer and Lyricist" για τα τραγούδια του μιούζικαλ "Kiss Me, Kate". Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδοποιούς του 20ου αιώνα.

1966: Στην κορυφή του Billboard βρίσκονται οι Four Tops με το τραγούδι “Reach Out, I’ll Be There”. Θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια της δεκαετίας του ’60. Κυκλοφόρησε στις 18 Αυγούστου του 1966 και είναι μέρος του άλμπουμ τους “Reach Out”.

1968: Οι Led Zeppelin πραγματοποιούν την πρώτη τους παράσταση στη Μεγάλη Βρετανία με αυτό το όνομα στο Πανεπιστήμιο του Σάρρεϋ. Το όνομα του συγκροτήματος ήταν μια πρόταση του Keith Moon των The Who. Μέχρι τώρα το συγκρότημα εμφανιζόταν ως The New Yardbirds.

1988: Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι UB40 με το τραγούδι "Red Red Wine". Την πρώτη φορά που κυκλοφόρησε το 1984 έφτασε μέχρι την τριακοστή τέταρτη θέση του Billboard και την πρώτη των Βρετανικών Singles Chart. Ο λόγος που το τραγούδι γνώρισε δεύτερη επιτυχία είναι γιατί ένας DJ με το όνομα Bobby Stark άρχισε να το παίζει στο κλαμπ Scenario και η A&M Records, βλέποντας την απήχηση, το επανακυκλοφόρησε. Το τραγούδι είχε πρωτοκυκλοφορήσει με την φωνή του Neil Diamond το 1968.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου