KIFISSIA RADIO LIVE PLAYER

LIVE CHAT

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Σαν σήμερα στη μουσική 28 Ιουνίου


 1965: Οι The Beach Boys κυκλοφορούν το δέκατο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Summer Days (and Summer Nights)". Θα φτάσει μέχρι την δεύτερη θέση του Billboard. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "The Girl from New York City", "Then I Kissed Her", "Help Me, Rhonda" κ.α.

1969: Κυκλοφορεί στην Αμερική, το πρώτο στούντιο άλμπουμ των Crosby, Stills & Nash που φέρει σαν τίτλο το όνομά τους. Θα ανέβει μέχρι την έκτη θέση του Billboard 200. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Marrakesh Express" "Suite: Judy Blue Eyes".

1980: Οι Roxy Music βρίσκονται στην πρώτη θέση των Βρετανικών Albums Chart με το έβδομο στούντιο άλμπουμ τους "Flesh and Blood". Είναι το έβδομο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και κυκλοφόρησε αρχές του μήνα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "In the Midnight Hour" (Wilson Pickett, Steve Cropper), "Oh Yeah", "Same Old Scene" κ.α.

1992: Πραγματοποιείται στο στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, συναυλία των Eric Clapton και Elton John. Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν όταν ο Clapton τραγούδησε το "Tears In Heaven", τραγούδι που είχε γράψει για τον τετράχρονο γιο του Conor, ο οποίος είχε σκοτωθεί το Μάρτιο του 1991 πέφτοντας από τον 53ο όροφο του κτιρίου που διέμενε με την μητέρα του στη Νέα Υόρκη. Έκτακτη εμφάνιση στην συναυλία έκανε η Αμερικανίδα τραγουδοποιός Bonnie Raitt.

1997: Οι Radiohead και το άλμπουμ τους "OK Computer" βρίσκονται στην κορυφή των Βρετανικών Albums Chart. Θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά rock άλμπουμ της δεκαετίας του '90. Είναι το τρίτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού συγκροτήματος και κυκλοφόρησε στις 16 Ιουνίου. Ηχογραφήθηκε από τον Ιούλιο του 1996 έως το Μάρτιο του 1997 με παραγωγό τον Nigel Godrich. Απέκτησε μεγάλη αναγνώριση από τον μουσικό Τύπο και το Φεβρουάριο του 1998 στην 40η τελετή απονομής των Grammy Awards κέρδισε το βραβείο "Best Alternative Music Performance". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Paranoid Android", "Karma Police", "No Surprises", "Lucky", "Exit Music (For a Film)" κ.α.

2009: Τρεις ημέρες μετά τον θάνατο του, ο Michael Jackson κατακτά την κορυφή των Βρετανικών Albums Chart με την συλλογή τραγουδιών "Number Ones". Κυκλοφόρησε στις 8 Νοεμβρίου του 2003 και περιέχει μεγάλες του επιτυχίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου