LIVE CHAT

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Σαν σήμερα στη μουσική… 6 Απριλίου


1941 - Γεννήθηκε ο Louis Shelton, Αμερικανός κιθαρίστας και παραγωγός που ήταν μέλος των The Wrecking Crew.  Έπαιξε στους The Monkees "Last Train to Clarksville", στο "I Want You Back" των The Jackson 5, καθώς και σε ηχογραφήσεις των Marvin Gaye, Simon And Garfunkel, Stevie Wonder, Gladys Knight & the Pips, Neil Diamond, John Lennon, Barbra.  Streisand, The Carpenters και πολλοί άλλοι.  Έπαιξε σόλο κιθάρα στην επιτυχία του Lionel Richie "Hello" και του Boz Scaggs "Lowdown".

1944 - Γεννήθηκε ο John Stax, Άγγλος μουσικός, μπάσο, φυσαρμόνικα, δεύτερα φωνητικά με τους Pretty Things.  Έπαιξε σε όλα τα σινγκλ τους στα charts, τα οποία περιελάμβαναν το "Rosalyn", (με διασκευή από τον David Bowie στο άλμπουμ του Pinups) "Don't Bring Me Down", "Road Runner" και "Cry to Me".  Πήραν το όνομά τους από το τραγούδι του Willie Dixon το 1955 «Pretty Thing».


1953 - Γεννήθηκε ο Christopher Franke, πλήκτρα του γερμανικού συγκροτήματος ηλεκτρονικής μουσικής Tangerine Dream που θεωρούνται από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής.


1965 - Γεννήθηκε ο Frank Black, (Charles Michael Kittridge Thompson IV) κιθαρίστας, τραγουδιστής, με το αμερικάνικο εναλλακτικό ροκ συγκρότημα Pixies, ο οποίος κυκλοφόρησε το άλμπουμ "Surfer Rosa" το 1988.  Επηρέασαν συγκροτήματα όπως οι Nirvana, Radiohead, Bush, Blur και Weezer.  Ο Black έχει κυκλοφορήσει πάνω από 10 σόλο άλμπουμ.


1965 - Οι Beach Boys μπήκαν στο συγκρότημα στούντιο ηχογράφησης των United Western Recorders στο Χόλιγουντ για να ξεκινήσουν τη δουλειά για ένα νέο τραγούδι του Brian Wilson και του Mike Love «California Girls».  Κατέγραψαν 44 λήψεις από το backing track μέχρι που ο Brian Wilson έμεινε ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα.


1966 - Η πρώτη συνεδρία αυτού που θα γινόταν το άλμπουμ των Beatles «Revolver»» ξεκίνησε το βράδυ στα στούντιο Abbey Road στο Λονδίνο, με την ηχογράφηση του βασικού κομματιού του John Lennon «Tomorrow Never Knows».


1967 - Η πρώτη κύρια κασέτα του νέου άλμπουμ των Beatles Sgt.  Το Pepper's Lonely Hearts Club Band δημιουργήθηκε.  Η σειρά τραγουδιών στην πρώτη πλευρά είναι διαφορετική από το τελικό προϊόν σε αυτό το σημείο, ενώ τα τελευταία πέντε τραγούδια από εκείνη την πλευρά είχαν αρχικά παραγγελθεί ως εξής: «Being For the Benefit of Mr. Kite», «Fixing a Hole», «Lucy In the  Sky with Diamonds», «Getting Better» και «She's Leaving Home».  Οι Beatles είχαν διευκρινίσει ότι δεν έπρεπε να υπάρχουν κενά μεταξύ των τραγουδιών - μια μοναδική ιδέα εκείνη την εποχή.


1968 - Ο Cliff Richard (Sir) τραγούδησε το «Congratulations» για τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, κερδίζοντας τη δεύτερη θέση πίσω από τη συμμετοχή από την Ισπανία.


1968 - Οι Pink Floyd ανακοίνωσαν ότι ο ιδρυτής του Syd Barrett αποχώρησε επίσημα από το συγκρότημα.  Ο Μπάρετ υπέφερε από ψυχιατρικές διαταραχές που επιδεινώθηκαν από τη χρήση ναρκωτικών.


1968 - Οι Simon & Garfunkel έφτασαν στο Νο. 1 του αμερικανικού chart άλμπουμ με το soundtrack της ταινίας του Mike Nichols «The Graduate» (Ο πρωτάρης, 1967).  Η ταινία ενίσχυσε το προφίλ του φολκ-ροκ ντουέτου και με τη δύναμη του σινγκλ «Mrs.  Robinson», το άλμπουμ του soundtrack ανέβηκε στην κορυφή των chart.


1971 - Οι Rolling Stones κυκλοφόρησαν τη δική τους δισκογραφική εταιρεία, Rolling Stones Records', με την Atlantic Records, (αφού έληξε το δισκογραφικό τους συμβόλαιο με την Decca Records).  Το πρώτο άλμπουμ που κυκλοφόρησε ήταν ο Brian Jones Presents the Pipes of Pan at Joujouka το 1971, και πιστώνεται ευρέως ως το πρώτο παγκόσμιο μουσικό LP.


1973 - Ο David Bowie κυκλοφόρησε το «Drive-In Saturday» που έγινε επιτυχία στα Top 3 του Ηνωμένου Βασιλείου.  Οι στίχοι αναφέρονταν στο όνομα του Mick Jagger «Όταν οι άνθρωποι κοιτούσαν στα μάτια του Jagger και σκόραραν», το μοντέλο Twiggy «She'd sighed like Twig the wonder kid» και τον Carl Jung «Jung the επιστάτης προσευχόταν στη δουλειά».


1974 - Το φεστιβάλ California Jam πραγματοποιήθηκε στο Οντάριο της Καλιφόρνια, με τους Eagles, Black Sabbath, Deep Purple, Earth, Wind & Fire, ELP, Black Oak Arkansas και Seals & Croft.  Πάνω από 200.000 θαυμαστές παρευρέθηκαν.


1979 - Ο Rod Stewart παντρεύτηκε την πρώην σύζυγο του ηθοποιού Τζορτζ Χάμιλτον, Αλάνα Χάμιλτον, στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια.  Το ζευγάρι είχε μια κόρη, την Kimberly, και έναν γιο, τον Sean.  Η Alana και ο Rod Stewart χώρισαν το 1984


1985 - Ο βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός Gilbert O'Sullivan κέρδισε μια δίκη κατά του μάνατζέρ του Gordon Mills για απλήρωτα δικαιώματα και του επιδικάστηκε 2 εκατομμύρια δολάρια.


1987 - Οι δικηγόροι του Roger Waters εξέδωσαν μια δήλωση ότι ο Roger πίστευε ότι ήταν η δημιουργική κινητήρια δύναμη πίσω από τους Pink Floyd και ως εκ τούτου θα αμφισβητούσε τη χρήση του ονόματος από οποιονδήποτε άλλο και οποιοδήποτε πρώην μέλος των Pink Floyd.


1998 - Η Wendy O. Williams, πρώην τραγουδίστρια των The Plasmatics, πέθανε από αυτοτραυματισμό μετά από πυροβολισμό.  Η Williams ήταν γνωστή για τα άγρια ​​θεατρικά της που περιλάμβαναν ανατίναξη εξοπλισμού, γυμνό και κιθάρες με αλυσοπρίονο.  Τον Ιανουάριο του 1981, η αστυνομία στο Μιλγουόκι τη συνέλαβε για προσομοίωση σεξ στη σκηνή, αργότερα την ίδια χρονιά στο Κλίβελαντ, το Οχάιο Ουίλιαμς αθωώθηκε από την κατηγορία άσεμνης συμπεριφοράς για προσομοίωση σεξ στη σκηνή φορώντας μόνο κρέμα ξυρίσματος.


1998 - Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια της κάντρι Tammy Wynette πέθανε σε ηλικία 55 ετών. Στην καριέρα της έκανε 12 επιτυχημένα σινγκλ, συμπεριλαμβανομένου του "Stand By Your Man" και πούλησε πάνω από 30 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, παντρεύτηκε πέντε φορές και μία φορά κήρυξε πτώχευση.  Γνωστή ως η πρώτη κυρία της κάντρι μουσικής.  Η Wynette είχε την επιτυχία το 1991 με το The KLF «Justified and Ancient» που έγινε Νο. 1 επιτυχία σε δεκαοκτώ χώρες.


1999 - Ένα all star αφιέρωμα στον Johnny Cash έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη με τη Sheryl Crow, τον Chris Isaak και τους U2 να παίζουν όλοι για την τηλεοπτική ειδική.


2000 - Ένα all-star αφιέρωμα στην Joni Mitchell πραγματοποιήθηκε στο Hammerstein Ballroom στη Νέα Υόρκη με ερμηνείες από τους Elton John, Bryan Adams, Shawn Colvin, James Taylor, Cyndi Lauper, Richard Thompson, k.d.  Lang και Mary Chapin Carpenter.


2000 - Ο αστέρας της ποπ δεκαετίας του ογδόντα Steve Strange συνελήφθη αφού έκλεψε μια κούκλα Teletubbies αξίας 10,99 λιρών στο Bridgend της Νότιας Ουαλίας.  Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή αφού συνελήφθη σε κλοπές καταστημάτων να κλέβει καλλυντικά και ρούχα από καταστήματα της High Street.  Ο Strange είχε ήδη καταδικαστεί με εγγύηση επειδή έκλεψε ένα γυναικείο μπουφάν αξίας 15 λιρών από τους Marks and Spencer στο Κάρντιφ όταν συνελήφθη.


2004 - Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Niki Sullivan, πέθανε ξαφνικά από καρδιακή προσβολή, στο σπίτι του στο Independence του Missouri σε ηλικία 66 ετών. Ο Sullivan ήταν ένα από τα τρία αρχικά μέλη της ομάδας υποστήριξης του Buddy Holly, The Crickets.  Συνέγραψε πολλά από τα επιτυχημένα τραγούδια του και τραγούδησε back-up φωνητικά σε 27 από τα 32 τραγούδια που ηχογράφησε ο Buddy στη σύντομη καριέρα του.


2016 - Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, κιθαρίστας και βιολιστής, Merle Haggard πέθανε στο σπίτι του στο Palo Cedro της Καλιφόρνια.  Μαζί με τον Buck Owens, ο Haggard και το συγκρότημα του The Strangers βοήθησαν στη δημιουργία του ήχου Bakersfield, ο οποίος χαρακτηρίζεται από το twang του Fender Telecaster και τη μοναδική μίξη με τον παραδοσιακό ήχο της κιθάρας από ατσάλι.  Ο Haggard σημείωσε πάνω από 10 άλμπουμ Νο.1 στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της καριέρας του.


2019 - Ο Αμερικανός μουσικός της κάντρι Jim Glaser πέθανε σε ηλικία 81 ετών. Με τους Tompall & the Glaser Brothers σημείωσαν 9 σινγκλ στα τσαρτ Billboard Hot Country Singles. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου