LIVE CHAT

Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Σαν σήμερα στη μουσική… 26 Μαρτίου

1944: Γεννήθηκε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Diana Ross (Diana Ernestine Earle Ross). Υπήρξε τραγουδίστρια των The Supremes με τις οποίες γνώρισε μεγάλη επιτυχία τη δεκαετία του '60. Μαζί με τις Supremes αλλά και σαν σόλο καλλιτέχνης έχει κυκλοφορήσει 67 albums και έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα. Το 1976 το περιοδικό Billboard την αποκάλεσε "Female Entertainer of The Century" και το 1993 το Guinness Book of World Records την ανακήρυξε ως την πιο επιτυχημένη γυναίκα τραγουδίστρια όλων των εποχών.

1948: Γεννήθηκε ο Αμερικανός τραγουδιστής, μουσικός και μέλος του Αμερικανικού συγκροτήματος Aerosmith, Steven Tyler. Το όνομά του, μαζί με των υπολοίπων μελών του συγκροτήματος γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2001.


1964: Στο θέατρο Winter Garden του Broadway, η Barbra Streisand κάνει πρεμιέρα με το μιούζικαλ "Funny Girl". Για την κινηματογραφική μεταφορά του έργου, θα κερδίσει το βραβείο Όσκαρ "Best Actress".


1965: Ανακοινώνεται στον τύπο ότι τη θέση του Eric Clapton στους Yardbirds θα πάρει ο Jeff Beck. Ο Clapton βρισκόταν στους Yardbirds από τον Οκτώβριο του 1963 και είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από το συγκρότημα στις αρχές του έτους.


1969: Ο Marvin Gaye και το τραγούδι "I Heard It Through The Grapevine" βρίσκονται στην πρώτη θέση των Βρετανικών Singles.


1977: Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Elvis Costello κυκλοφορεί το πρώτο του single με τίτλο "Less Than Zero". Το τραγούδι θα ενσωματωθεί στο πρώτο του στούντιο άλμπουμ με τίτλο "My Aims Is True", το οποίο θα κυκλοφορήσει στην Αμερική τον Μάρτιο του 1978.


2006: Οι αναγνώστες του περιοδικού Total Guitar ψηφίζουν το σόλο του κιθαρίστα Jimmy Page στο τραγούδι των Led Zeppelin "Stairway To Heaven" σαν το καλύτερο όλων των εποχών. Το τραγούδι κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 1971.

1 σχόλιο:

  1. Πατήστε στους συνδέσμους και διαβάστε ακόμα περισσότερα για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή