LIVE CHAT

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Σαν σήμερα 10/1/2016 David Bowie

 

: Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός David Bowie (David Robert Jones) πέθανε από καρκίνο στο Λονδίνο.

Ήταν ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης και μία θρυλική προσωπικότητα της Ροκ. Έγραψε μερικά από τα καλύτερα κομμάτια του είδους και συνεργάστηκε με τους καλύτερους. Ήταν ένας χαμαιλέων και δίδαξε σε γενιές μουσικών την δύναμη της θεατρικής παρουσίας επί σκηνής. Από τον Ziggy Stardust στο “Space Oddity” toy 1969, μέχρι το συγκλονιστικό “Lazarus” από το τελευταίο του άλμπουμ “Blackstar”, o Μπόουϊ, όπως χαρακτηριστικά γράφουν οι New York Times,  τραγουδούσε πάντα από την θέση του outsider: ο εξωγήϊνος, ο ανδρόγυνος, ο αντικοινωνικός, ο αστροναύτης από μακριά.

Ο Μπόουϊ γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1947, στο Νότιο Λονδίνο, ως Ντέιβιντ Τζόουνς. Στις 8 Ιανουαρίου του 2016, την ημέρα που συμπλήρωνε τα 69 χρόνια του, κυκλοφόρησε επίσημα το "Blackstar" - το 29ο και τελευταίο άλμπουμ της καριέρας του.

Ήταν παντρεμένος με το μοντέλο Ιμάν και είχαν μία κόρη, την Αλεξάντρια Τζόουνς.

Τιμήθηκε από την Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας το 2000 με τον τίτλο Commander of the British Empire και το 2003 με τον τίτλο του Ιππότη. Δημοφιλή του τραγούδια: "Space Oddity", "The Man Who Sold the World", "Ziggy Stardust", "Heroes", "Let's Dance" κ.α.

1 σχόλιο:

  1. Musician David Bowie turned down a CBE (Commander of the British Empire) in 2000 and a knighthood in 2003). Also he died in New York.

    ΑπάντησηΔιαγραφή