LIVE CHAT

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

NINO ROTA ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 10 ΑΠΡΙΛΗ


 Ένας από τους πιο δημοφιλής Ιταλούς σύνθετες, Ο Nino Rota (Giovanni Rota Rinaldi 1911-1979) απεβίωσε σε ηλικία 67 ετών στη Ρώμη της Ιταλίας. Χαρακτηρίζεται κυρίως για την εργασία του στον κινηματογράφο.  

Σπούδασε στο ωδείο της πόλης, ως παιδί - θαύμα, καθώς προτού καν συμπληρώσει τα 15 του χρόνια είχε συνθέσει μία όπερα κι ένα ορατόριο. Με προτροπή του διάσημου διευθυντή ορχήστρας Αρτούρο Τοσκανίνι ο νεαρός Ρότα συνέχισε τις σπουδές του στις ΗΠΑ.


Με τη μεγάλη οθόνη και τον κόσμο της ήλθε σε επαφή το 1933, όταν έγραψε τη μουσική για την ταινία του Ραφαέλε Ματεράτσο «Treno Popolare». 19 χρόνια αργότερα αρχίζει η συνεργασία του με τον Φεντερίκο Φελίνι στην ταινία «Ο Λευκός Σεΐχης». Ακολουθεί μια γόνιμη και επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ των δύο ανδρών, που κράτησε περίπου 30 χρόνια, με τον Ρότα να γράφει αξιομνημόνευτη μουσική για ταινίες, όπως οι «Λα Στράντα», «Ντόλτσε Βίτα» και «8 1/2».


Το 1968 έγραψε τη μουσική για την ταινία «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Φράνκο Τζεφιρέλι, το μουσικό θέμα της οποίας είναι από τα πλέον αναγνωρίσιμα στην ιστορία του κινηματογράφου. Η καταξίωσή του έφθασε στο απόγειό της με τον «Νονό» του Φράνσις Φορντ Κόππολα. Το 1975 τιμήθηκε με Όσκαρ για τη μουσική του στο «Νονό ΙΙ».


Η εργογραφία του Νίνο Ρότα, εκτός από τη μουσική που συνέθεσε για περίπου 150 ταινίες, περιλαμβάνει δέκα όπερες, πέντε μπαλέτα και πολλές συμφωνικές συνθέσεις.


Πέθανε στις 10 Απριλίου του 1979.



Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Southern Belle Band @ Kifissia Radio Τετάρτη 8/11

Με χαρά παρουσιάζουμε την νέα Southern Band στην εκπομπή vis-à-vis αυτή την Τετάρτη 


στις 20:00 το βράδυ και θα μας μιλήσουν για τα σχέδια τους και άλλα πολλά....Και φυσικά θα ακούσουμε και τραγούδια unplugged απο το studio του kifissia radio


Οι Southern Belle είναι ένα νεοσύστατο ακουστικό τρίο με στοιχεία από την αμερικάνικη folk & country μουσική σε συνδυασμό με southern & blues επιρροές.

Τρίφωνες μελωδίες , ζωηρές κιθάρες & blues φυσαρμόνικα θα σας μεταφέρουν στα juke joints, σεβόμενοι πάντα τις παραδοσιακές ρίζες του αμερικανικού νότου.

Johnny Cash , Alman Brothers , Janis Joplin , Ccr, Emmylou Harris & πολλά ακόμη θα ακούσετε σ΄ένα live των Southern Belle .

Λήδα Αγγελάκη (φωνή) ( Southern Belle Band)(vanilla swing),

Γιάννης Κυριαζόπουλος (κιθάρα, φυσαρμόνικα,φωνή)

Γιώργο Κατσάνο (slide guitar, φωνή)  

https://www.facebook.com/profile.php?id=61551029375700




ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ  

https://kifissiaradio-news.blogspot.com//